Om oss

Pannlampor som gör skillnad

Vår affärsidé är att utveckla och producera hjälmlampor och pannlampor med ett ljus som är anpassat för det mänskliga ögat. Vi designar och tillverkar många av produkterna, vilket även gör det möjligt att skräddarsy lampor efter kundernas behov. LED-lampor har helt tagit över tack vare sina många fördelar, och Mila ligger hela tiden i framkant av utvecklingen och förfinandet av pannlampor med tillbehör.

I vår webbshop kan du enkelt och bekvämt beställa funktionella och snygga pannlampor med många användningsområden.

Välj rätt pannlampa

Pannlampor har blivit allt mer populära bland flera yrkesgrupper, idrottsutövare och i vår fritid. Våra pannlampor är anpassade för det mänskliga ögat och ger samma ljus som vanligt dagsljus. De är anpassade för det nordiska klimatet och kan därmed användas i ur och skur. Du kommer att uppleva en extremt jämn ljusbild och det blir lättare att upptäcka ojämnheter, stenar, sprickor och annat som döljer sig i mörkret.

Våra pannlampor är utvecklade och tillverkade för olika ändamål;

Vega pannlampa blev 2015 utsedd till ”Mörkrets konung” enligt Runners World och är den perfekta ljuskällan för bland annat  orienterare och yrkesfolk med höga krav.
Vega Trail är en modell som passar perfekt för dig som är Eftersöksjägare, för MTB, Skoter, Terrängfordon, Draghundssport mm.
Under 2016 uppgraderades modellen till Vega II, och levereras bl a med Fjärrkontroll/Programmerare med möjlighet att själv justera ljuslägena.
Vega II Trail har blivit testvinnare i flera stora jakt-tidningar.
Vid årskiftet 2020 släpptes den tredje generationen, nämligen Vega 5000. Nu med hela
5000 Lumen och det nya snabbfästet som är kompatibelt med GoPro.

Vår nya Orion pannlampa som kom hösten 2016 är idealisk för Yrkesfolk inom bygg- och hantverk, samt för löpning, skidåkning mm. Smarta "Clic"-fästen för hjälmar öppnar möjligheter inom Cykel, MC, Skoter samt för stora yrkesgrupper.

Vi har även delar till, service och enstaka exemplar av våra tidigare modeller Sirius, Zenith Mira och Inton.

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor.

Historik

Mila Halogen startades 1983 och tillverkningen bestod då främst av pannlampor för orientering. Sedan 1997 drev Jari och Irmeli Sevilä verksamheten och de utökade sortimentet till att även innefatta produkter för yrkesfolk. Vid LED-teknikens inträde i början på 2000-talet låg Mila i första ledet. Företaget bytte namn till Mila Design & Tillverkning AB.
I mars 2013 togs verksamheten över av Björn Reger. Björn har en gedigen erfarenhet av Natt-orientering med bl a 12 st "Långa natten" i 10-Mila i bagaget. Dessutom ett förflutet som internationell försäljare inom teknikbranschen. Sortimentet har uppdaterats ytterligare till topp-presterande pannlampor med senaste tekniken. Mila har återförsäljare i hela Skandinavien, Storbrittanien, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Österrike, Italien, Spanien, Ryssland, Kanada samt på andra sidan av vår glob i Nya Zeeland!

Från och med 1 mars 2021 ingår Mila™ i Mareld Pro Lighting som är en ledande aktör inom mobil arbetsbelysning.

Affärsidé

Milas affärsidé är att utveckla och producera marknadens mest innovativa hjälm -och pannlampor, och att göra det i Sverige!  Vi designar och tillverkar själva större delen av produkterna vilket gör det möjligt att skräddarsy lampor med brett användningsområde samt funktionell och snygg design efter kundens behov.

 

Verksamhet

Mila Design & Tillverkning AB tillverkar pannlampor för sport och yrkesfolk och har sitt säte i Handen söder om Stockholm. I November 2015 flyttade vi in i nya ändamålsenliga lokaler på Söderbymalmsvägen 6B.

Välkommen att hälsa på och ta en titt i vårt showroom!